INFO AMSTELPARK

Het Amstelpark vindt zijn oorsprong in de Floriade van 1972, de internationale tuinbouwtentoonstelling die één keer in de tien jaar ergens in Nederland wordt gehouden. Internationale- en nationale inzenders hebben het park toen ingericht met sfeervolle presentaties. Na de Floriade, is getracht de originele inzendingen zoveel mogelijk te behouden. Vandaar dat u in dit park nog een grote verscheidenheid aan bloemen, planten en bomen aantreft. De kinderboerderij en speeltuin, het treintje en diverse horecagelegenheden geven volop gelegenheid tot recreëren.

Het park wordt begrenst door de Europaboulevard, De Borcht, de Amstel en de A10 Ringweg-Zuid. Het Amstelpark is dagelijks geopend van 08.00 uur tot een half uur vóór zonsondergang.

Het park is alleen toegankelijk voor wandelaars. De hoofdingang ligt aan de Europaboulevard tegenover de A.J. Ernststraat. Andere ingangen zijn: de rode brug, De Borcht, bij de Amstel nabij de Rozenoordbrug en PARK.
Twee entrees zijn toegankelijk voor scootmobielgebruikers:

  • hoofdentree, Europaboulevard
  • ingang De Borcht, aan de zuidkant van het park (nabij de molen)

Met de auto
Met de auto zijn wij bereikbaar via de snelweg richting Amsterdam. U neemt de Ring A10 richting de RAI en neemt de afslag RAI (S109). Bij de verkeerslichten gaat u linksaf de Europaboulevard op richting Amstelveen.
Na 500m ziet u aan de linkerkant de hoofdingang van het Amstelpark.

GPS
Als u een gps systeem heeft, typt u Arent Jan Ernststraat 1 in, u komt dan voor het Amstelpark uit.
voeg toe aan TomTom Voeg toe aan TomTom

Parkeren
Parkeerplaatsen zijn er genoeg! Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 19.00 uur is het betaald parkeren à € 1,40 per uur. Een dagkaart kost € 8,40. Op zaterdag en zondag is het parkeren gratis.

Openbaar vervoer
Het Amstelpark is 7 minuten lopen vanaf het RAI-station. Op het RAI-station komen Tramlijn 4, 50, 51
Bus 62 stopt voor de deur bij halte Weerdestein.

MEER INFORMATIE AMSTELPARKhttp://www.amstelpark.info

VRIENDEN VAN HET AMSTELPARKFACEBOOK Vrienden van het Amstelpark