PIERENBADJE / SPEELTUIN

Elke ochtend wordt opnieuw bepaald door Gemeente Amsterdam of het badje gevuld mag worden of niet. Helaas wordt dit niet op een centrale plek kenbaar gemaakt. Wij weten het vaak wel op tijd, en zullen het dan ook ’s ochtends kenbaar maken op onze website en sociale media. Wij hopen zo teleurstellingen te voorkomen en mooie herinneringen aan heerlijke zomerdagen te helpen creëren. 

Voor kleine kinderen is er een pierenbad. Het badje is absoluut een bezoek waard, vooral dankzij de bronzen beeldengroep die bestaat uit een zeemeermin met een schelp waar water uitkomt, geflankeerd door twee visfiguren. Vlak naast het badje is een kinderspeelplaats met een grote zandbak.

Het pierenbad is open van mei tot en met september. Enkel bij zonnig weer (vanaf 20 graden) wordt het badje gevuld. Indien het badje is gevuld, zijn de openingstijden van 09.00 tot 19.00 uur. Het bad en het terrein er omheen wordt elke ochtend schoongemaakt, het badje wordt afgevuld met water en daarbij is de gehele dag toezicht aanwezig. Gedurende de dag wordt het water meerdere malen gecontroleerd en aan het einde van de dag “gaat de stop eruit”.

Het kan voorkomen dat het pierenbad, in verband met de veiligheid en zonder aankondiging vooraf, gesloten moet worden. Dit gebeurt alleen wanneer er slecht weer wordt voorspeld of onverwacht losbarst, zoals zware regenval, storm of onweer.

Pierenbadje Beatrixpark